cesme carsisi tescillenecek

Çeşme'de esnafın sıkıntıların başında sokak aralarına kadar giren zincir mağazaların geldiğini belirten Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (ÇESO) Osman Köfüncü, zincir mağazaların mahalle esnafının samimiyetini yansıtmadığını söyledi. Esnafın zincir mağazalar karşısındaki mağduriyetini azaltmak için geçtiğimiz aylarda ilçe halkına yönelik, "Esnafına Sahip Çık!" adıyla bir kampanya düzenlediklerini kaydeden ÇESO Başkanı Köfüncü, şöyle devam etti: "Kış aylarında esnafımız için "Esnafa sahip çık" sloganıyla kampanya yaptık. Her sokakta bir ya da birden fazla zincir mağaza var, teşkilat olarak buna karşıyız. Esnafta aldığınız bir ürün için paranız çıkışmadıysa sonra verirsin diyebiliyorsunuz ya da çocuğunuzu güven içinde mahalle bakkalınıza gönderip, bir şeyler aldırabiliyorsunuz. Fakat zincir mağazalar insanlara ne bu samimiyet ne de bu güven duygusunu veremiyor" diye konuştu.

Zincir mağazalara kökten karşı olmadıklarını söyleyen Köfüncü, "Kent esnafı bu kartellerle başa çıkamaz. Kökten karşı değiliz. Fakat kent içinde hatta sokak araları yerine kentin dışında ruhsat verilmesi taraftarıyız. Böylelikle bu mekanlara mal taşıyan büyük araçların beraberinde getirdiği trafik kaosu da çözülmüş olur." diye konuştu.

Çeşme Çarşısı'nın uzun yıllardır Türk ekonomisine hizmet eden köklü caddelerden olduğunu hatırlatan Başkan Köfüncü, "Çarşının tescillenmesi gerekiyor. Bunun için de öncelikli adımlardan bir tanesi zincir mağazalardan arınması..." dedi. Çeşme'de turizmin iki aya mahkum olmasının yanlışlığına dikkat çeken , ilçenin turizm potansiyelinin bu iki ayın tam olarak değerlendirilmediğini vurgulayan Köfüncü, "Esnafımız yerli turizmden dolayı sezonu 2 aya mahkum yaşıyor.Temmuz ve ağustos gelir açısından hareketli bir dönem ama yeterli değil. Sezonun uzamasını, 12 aya çıkarılmasını istiyoruz. Bunun da sağlık turizmiyle mümkün olabileceğine inanıyorum. Sağlık turizmini artırabilirsek, geliştirebilirsek sezon uzunluğu da 12 aya çıkabilecektir inancındayım" dedi.

Avrupa Birliği Tanıtım Fonlarından da yararlanarak Çeşme için büyük bir tanıtım atağı gerçekleştirmek istediklerini açıklayan Osman Köfüncü, şöyle devam etti: "Çeşme'de bakanlık, valilik ve belediye düzeyinde sağlık turizmini tanıtacak bir konferans yapılması gerekiyor. Bu konuda Ankara ile temaslar kurduk. İlçemizde 20 paydaş ülkeden gelip, kış aylarında, kuzey ülkelerindeki gibi sağlık turizminin nasıl oluşturulabileceği ya da kışın sağlık turizminin nasıl yapabileceğimizi konuşmalıyız. Çeşme'nin imkanları çok elverişli fakat bu konuda birlikteliği tam sağlayamadık gibi geliyor. Çeşme'nin turizmde yol haritası oluşturulmadı diye inanıyorum. Bana göre Çeşme de Turizm için yol haritası oluşturulmalı. Belediye başkanımız ve Çeşme Turistik Oteciler Birliği (ÇEŞTOB) ile yaptığımız görüşmelerde aynı eksikliği söylüyoruz..Çeşme'nin önümüzdeki 20 – 30 yılın yol haritasını düzenlememiz gerekiyor. Herkesin birbirinden ayrı çalışması yerine bir şemsiye altında toplanıp birlik olursak biz dersek çok şeyi başaracağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Tanıtım konusunda Çeşme'nin acil ihtiyaçları olduğunu açıklayan Köfüncü, "Çeşme’nin acil olarak el haritası, tanıtım kitapçığı, DVD ve tanıtım panosu yaptırılması gerekiyor... Kentin kimliğine ve yapısına uygun "Ben Buradayım / I'm HERE" diyen dikkat çekici ve kullanışlı kitapçıklar yapılmalı. Bu konuda da önce de ortaya konmuş çalışmalar olsa da bunun tam olarak yeterli olduğunu düşünmüyorum. Öyle bir çalışma yapmalıyız ki yarımadayı ikiye ayırıp, kruvaziyer gemisinden inen turistin nereye gideceğini bilmesi, yada haritadan Haralambos Kilisesi'nin nerede olduğunu ve özelliklerini eliyle koymuş kadar kolay bir şekilde bulabilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Çeşme'nin gerekli tanıtım faaliyetleri olmadan geçen her gününü "kayıp" olarak nitelendiren Başkan Köfüncü, "Teknolojik imkanlardan faydalanıp bir an önce eyleme geçmeliyiz. Biz fikir proje üretip büyüklerimize sunarız. Bunu masaya oturup iyi analiz etmeliyiz. Kaymakamlık, belediye, ÇEŞTOB, ÇESO, Turizm ve Kültür Müdürlüğü, hep bir araya gelip ortaya bir değer çıkartmamız lazım.. Kentin kurumsal kimliği konusunda da belediye bize öncü olmalı. Bir an önce bir araya gelip bir masa başına oturup acil tanıtım planı çıkarmalıyız. Ama birlikte adım atmalıyız.. Ben olmaktan öte biz olmalıyız. Çeşme'ye Çeşmeli olarak nasıl katkı sağlarız, nasıl faydalı oluruz bunları paylaşmalıyız " şeklinde konuştu.

http://www.cesmehaberi.com/cesme-carsisi-tescillenecek/410/


Lütfen Bekleyin