esnaf odasi ndan devir tepkisi

Çeşme Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Köfüncü, Alaçatı’da Diyanet İşleri ve Milli Eğitim İlçe Müdürlüğüne devredilen taşınmazlar içinde işletmecilik yapan esnafı ziyaret ederek, her türlü hukuki yolun işleme konularak yaşanan mağduriyeti gidermeye çalışacaklarını söyledi.

Esnafın yaşanan gelişmelerden hem psikolojik hem de maddi zarar gördüğünü belirten Köfüncü, “ Bu işin en acı tarafı 141 yıllık belediyemizin kapatılması ve belediyeye ait taşınmazların devredilmesi. Bütüşehir yasası ile birlikte başımıza çorap örülmeye çalışılıyor. Yapılanlarla bir dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen Alaçatı yok edilmeye çalışılıyor” dedi.

Belirli bir kısmın Alaçatı’nın kimliğini değiştirmek adına var güçleri ile çalıştığını da sözlerine ekleyen Köfüncü, “ Alaçatı’nın göbeğinde Diyanet İşleri ve Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen taşınmazların içinde ekmek paralarını kazanmaya çalışan esnaf arkadaşlarımız var. Bu esnaf arkadaşlarımıza gönderilen tahliye yazısında sanki esnafımız işgalci gibi gösterilmiş. Burada işletmecilik yapan bütün esnaf arkadaşlarım hem vergilerini hem de kiralarını yasal yollardan ödeyerek evine ekmek götürmeye çalışıyorlar. Buradaki hiçbir esnafım işgalci değildir. Ayrıca esnafımıza gönderilen yazıda ‘İşletmeleri 15 gün içerisinde boşaltın’ denmesi de hak değildir. Yaşananları Alaçatı’yı yok etmek için özel bir gayret gösteriliyor gibi algılıyoruz. Burası kendine özgü doğal yapısı, taş evleri ve otantik yapısı ile Türkiye’nin turizm alanında vitrinidir. Şimdi bu yaşananlara baktığımızda tam da sezon öncesinde bu kararları alanları bir kes daha düşünmelerini istiyoruz. Esnaf Odası olarak üzerimize ne görev düşüyorsa bunu yapacağız. Gerek Valilik, gerek se konunun diğer muhatapları ile birebir görüşeceğiz. Bakanlıklara gidilmesi gerekiyorsa oraya da gideceğiz. Hiç kimse esnafımızı sahipsiz zannetmesin. Esnaf Odası avukatları bu konunun en yakın takipçisidirler. Hiç kimsenin Alaçatı’nın dokusunu bozmaya hakkı yok. Burada 25 esnaf evlerine ekmek götürmeye çalışıyor. Gerek ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü gerek se Diyanet bize hiç danışmadan esnafımıza tahliye mektupları göndermiş. ‘Hemen boşaltın’ demek bu kadar kolay değil. Esnaf Odası olarak hemen teslim olacağımızı kimse beklemesin” diyerek tepkisini dile getirdi. Denizhan Güzel


Lütfen Bekleyin