tapdk belgeleri ucretleri belli oldu

TAPDK belgeleri ücretleri belli oldu

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'nca, 2016 yılına ait satış belgesi ücretleri belirlendi.

2016 yılı satış belgeleri süre uzatım işlemleri Çeşme İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılacak.

Yapılan açıklamaya göre, 2016 yılı satış belgeleri süre uzatım işlemleri bedelleri :

1-) Tütün Mamulü, Alkollü İçki, Perakende satış belgeleri

Tütün Mamulü : 255,00 TL

Alkollü İçki : 255,00 TL

2-) Açık İçki : 1045,00 TL olarak belirlendi.

İlgili esnafların, belirlenen ücretleri, 30 Mart 2016 tarihine kadar TAPDK kurum sicil numarası ile Ziraat Bankası'na yatırmaları gerekiyor.

Süre uzatım işlem bedelini belirtilen süre zarfında kurum hesabına yatırmayan satıcıların faaliyetlerine devam etmek istemeleri halinde yeniden satış belgesi başvurusunda bulunmalarının zorunlu olduğu açıklandı.

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, Tütün Mamulü ve Alkollü içkilerin birlikte satışına izin veren “Tütün Mamulü ve Alkollü İçki perakende satış belgesi (P)” sahibi olmasına rağmen, hali hazırda söz konusu ürün guruplarından ( Tütün Mamulü / Alkollü İçki) herhangi birinin satışını yapmayan ve daha sonrada satışını yapmak istemeyen satıcıların talep etmeleri halinde 2016 yılı süre uzatım i��lem bedelini kurum hesabına yatırmadan önce talep dilekçeleri ve mevcut satış belgeleri ile birlikte yetkili birimlere (Çeşme İlçe Tarım Müdürlüğü’ne) başvuruda bulunmaları ve mevcut belgelerini satışını yapmak istedikleri ürüne uygun satış belgesi (Tütün Mamulü veya Alkollü İçki Perakende Satış belgesi) ile değiştirmeleri mümkün bulunuyor.

Lütfen Bekleyin